EKO MEDŽIAGOS BATUOSE

EKO MEDŽIAGOS BATUOSE

Daugelis esame girdėję įvairių atsiliepimų apie eko medžiagas. Batų gamybai dažniausiai yra naudojamos dvi – eko zomšas ir eko oda, dar kitaip įvardijama dirbtine oda. Tiek eko oda, tiek eko zomšas yra tamprūs tvirti audiniai, jau senai naudojami pramonėje, gamyboje. Jų naudojimas leidžia vartotojui pasiūlyti gaminius mažesne kaina. Žinoma, natūrali oda, ar tikrasis zomšas tikrai labai gražu, tačiau jų naudojimas „išaugina“ produkto kainą. Todėl eko alternatyvos vis labiau mėgstamos. Ypač šiuo laikmečiu, kuomet stengiamės tausoti gamtą.

Rudeniniai aulinukai iš eko (dirbtinės) odos tikrai nebus „vienkartiniai“ batai, kurie tetarnaus kelis mėnesius. Eko oda imituoja natūralios odos struktūrą. Jos gamybai yra naudojamas poliuretanas su mikro poromis ir ypač plonas pluoštas (pavyzdžiui - medvilnė).  Eko oda – šiuolaikinė medžiaga, kuri apjungia  natūralios odos ir medžiaginių apmušalų pagrindines savybes. Dėvint batus iš eko odos nešiojimo  metu poliuretanas neišskiria kenksmingų medžiagų, taip nėra. Būtent dėl šių savybių ir kilo pavadinimas Eko oda. Aulinukai iš eko odos nešlaps, mitas, kad ši medžiaga pralaidi vandeniui. Mitas ir tai, kad eko odos batai nekvėpuoja. Retas žino, kad eko oda atspari šalčiui, na nebent lietuviška žiema būtų labai stipri ir šaltų daugiau nei -35 laipsniai. Taigi, net ir prasidėjus šalčiams, pašiltinti eko odos aulinukai tarnaus ir šildys kojas. Eko zomšas, visiškas eko odos atitikmuo, tik su pašiauštu paviršiumi, kuris ypač populiarus šio rudens sezonu.

Šį rudenį stiliaus viršūnėse rudų atspalvių aulinukai, vis dar populiaru vietoje įprastų raištelių rinktis kaspinus. Metalinės detalės – kniedės, sagtys, akmenukai, neužleidžia pozicijų. Naujiena – aulinukai su kojine, toks modelis optiškai prailgina koją. Taip pat tendencijas diktuoja kaubojiško tipo auliniai batai, juos turėdami savo spintoje būsite tikra stiliaus ikona.

-Eglė-

Įrašyta 2019-10-01 Pagrindinis, Pakalbam apie batus 0 5817

KomentuotiAtsakyti

Turite būti prisijungęs kad galėtumėte komentuoti.

BLOGO ARCHYVAS

BLOGO KATEGORIJOS

Komentarai

Komentarų nėra

Blogo paieška

Related articles

Ankstesnis
Sekantis